T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ANKARA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

ANKARA YEMEKLERİ

CORBALAR: Aş corbası, dutmac, keşkek corbası,miyane corbası, sutlu corba, tarhana corbası ve toyga corbası en cok bilinen corbalardır.

 

ET YEMEKLERİ: Et yemekleri arasında Ankara tavası, homaca, alabortme, calla, coban kavurması, ilişkik, kapama, orman kebabı, patlıcanlı et, sızgıc, siyel ve siyer sayılabilir.

 

PİLAVLAR: Pilavlar arasında bici, bulgur pilavı, oğmac aşı, pıt pıt pilavı yer alır.

 

KOFTELER: Kadınbudu kofte, mucirim koftesi, yumurtalı kofte, tohma, tiridi kofte belli başlı kofte turleridir.

 

DOLMALAR: Efelek dolması, mantı, şirden dolması (bumbar), yalancı dolma ve yaprak dolması en sevilen dolmalar arasında yer alır.

 

BOREKLER-COREKLER: Altust boreği, ay boreği, bohca boreği, entekke boreği, hamman, kaha kol boreği, papac, pazar boreği, tandır boreği, yalkı en goze carpan orneklerdendir.

 

YEMEKLER: Yemekler arasında carcıran, bici aşı, cılbır, cırpma, goce, goter, kale, keşkek yemeği, koremez, mıhlama, omac, papara, saz, tatmak tiridi, topac sayılabilir.

 

HAMUR İŞİ: Hamur işi icinde bazlama, cızlama, gozleme, nevizme, olluğun koru, su boreği sayılabilir.

 

TATLILAR-KOMPOSTOLAR: Tatlılar-kompostolar grubunda ayva boranası, baklava, bırtlak,daşlak, ekir, fıslak, hoşmerim, kabak tatlısı, karga beyni, kar helvası, kaygana, koyter, omac, percem, saraylı, tiltil helvası, tuhafi ye, zerdali boranası, zerdali hoşafı, vişne şerbeti yer alır.

 

EKMEKLER: Ekmekler sınıfl amasında bazlamacın, bezdirme, gizleme, cerpit, ebem ekmeği, kartalac, kombe, kete, sackıran, serit ve yarımca yer alır.